Koronavirus ja apteekin päivittyvä tiedotus varautumisesta

Klaukkalan apteekki tekee kaikkensa Koronaviruksen tukahduttamiseksi

Vuonna 2020 maailman tilanne muuttui radikaalisti, kun COVID 19 -virus eli Koronavirus muuttui pandemiaksi muutamassa viikossa. Klaukkalan apteekki on sitoutunut tekemään kaikkensa epidemiatilanteen parantamiseksi sekä viruksen tukahduttamiseksi. Olemme kehittäneet uusia palvelumuotoja etäasioinnin mahdollistamiseksi sekä varmistamme jatkuvasti ensiluokkaisen hygienian apteekissa, jotta asiointisi olisi turvallista.

  • Korona -kilvet reseptintoimituksessa sekä kassoilla
  • COVIDSAFE -teippaus pöytäpinnoilla (virus ei voi elää teippauksen pinnalla) Katso täältä lisätietoa teippauksesta
  • Siivoamme reseptintoimituspisteet, kassat, Noutomaatin sekä Happy or not -laitteen kolme kertaa päivässä
  • Osa reseptipisteistä on pois käytöstä, jotta kahden metrin turvaväli säilyy
  • Käytämme maskia koko ajan
  • Apteekin sisääntulossa sekä vuoronumerolaitteen vieressä on käsidesiautomaatit, muistathan käyttää

Koronavirus leviää pisaratartuntana. Huomioithan nämä asiat apteekissa asioidessasi:

Muista turvaväli

Pidä vähintään 2 metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Keskimmäiset resepti- sekä kassapiste ovat turvavälin säilyttämiseksi pois käytöstä.

Käytä kasvomaskia ja käsidesiä

Käytäthän kasvomaskia kun tulet apteekkiin. Jos olet unohtanut kasvomaskin kotiin, saat kasvomaskin veloituksetta meiltä. Käytäthän käsidesiä. Apteekissa on käsidesiautomaatit sekä sisääntulossa että vuoronumerolaitteen luona.

Ethän tule flunssaoireisena apteekkiin

On tärkeää ettet tule flunssaoireisena apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta korona -tartunnalta. Jos kärsit flunssaoireista, pyydä läheistäsi käymään puolestasi apteekissa. Reseptilääkkeitä varten anna Kela-korttisi apteekissa puolestasi asioivan mukaan.

Osta lääkkeitä vain tarpeeseen

Pyydämme jokaista asiakasta ostamaan vain tarpeelliset lääkkeet. Lääkkeiden hamstraamiseen ei ole syytä. Näin varmistamme yhdessä sen, että lääkkeitä riittää kaikille tarvitseville.  Lääkeviranomaiset kehottavat malttiin lääkehankinnoissa ja apteekki voi puuttua tarvittaessa lääkkeiden liikaostoon. Noudatamme lääkkeiden myyntirajoituksia.

Tarvitseko apua? Ota meihin yhteyttä, me autamme!

Jos epäilet koronavirustartuntaa itselläsi tai odotat testitulosta, ethän tule apteekkiin. Voit soittaa meille ja hoidamme apteekkiasiasi muulla tavalla. Apteekin yhteystiedot löydät täältä!

Käytä Noutomaattia

Tiesitkö, että voit hoitaa apteekkiasiat myös kotisohvaltasi Noutomaattimme avulla? Tilaa lääkkeet ja apteekkituotteet puhelimitse ja saat noutokoodin tekstiviestillä. Käy tutustumassa Noutomaattiimme täällä!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottaa korona -tilanteesta

THL seuraa taukoamatta korona -tilanteen kehittymistä Suomessa. THL:n sivuilta löydät tuoreimmat tiedot valtakunnallisesta tautitilanteesta, rajoituksista, rokotekattavuudesta sekä viruksen tarttumisesta ja sen ehkäisemisestä.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA auttaa rokotteisiin liittyvissä kysymyksissä

FIMEAn sivulta löydät ajankohtaiset tiedot rokotteisiin sekä lääkkeiden myyntirajoituksiin liittyvissä asioissa. Apteekki suosittelee koronarokotteen ottamista heti kun se on mahdollista.